sobota, 18 lipca 2015

Ciasto RACH - CIACH - CIACH


Pyszne i delikatne ciasto z sezonowymi owocami,- u mnie wiśnie, maliny , porzeczki i aronia z własnego ogrodu z którego jestem bardzo dumna.
Idealne na letnie spotkanie na świeżym powietrzu , z przyjaciołmi.
Do tego aromatyczna kawa i dzień staje się piękniejszy.
Ciasto po przygotowaniu wszystkich składników, robi się niemal samo, wystarczy tylko wszystko razem dobrze wymieszać.
Uwielbiam i polecam.




Składniki 
(forma 24x24) 

(Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)

2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
6 jajek
150 ml oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
800 g owoców ( mogą być świeże, jak również mrożone - ciasto będzie tak samo pyszne :) )



Zróbmy to:

1.Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę,
2.Dodajemy stopniowo cukier, ubijamy,
3.Dodajemy żółtka ,ubijamy,
4.Wlewamy olej, ubijamy,
5.Mąke z proszkiem przesiać i delikatnie wymieszać z powstałym ciastem

Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy owoce.
Piec w temperaturze 170 ºC  przez godzinę.













2 komentarze:

  1. zjadłabym!
    ochoty mi narobiłas!
    buziaki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Great! Thanks for your documents, its been very helpful. Thanks again for sharing your information,awesome write-up. I have been wondering relating to this subject matter,so thanks for sharing.
    The wearable art

    OdpowiedzUsuń